SAŁATKA Z PAPAI
2 papaje
1 awokado
3 krążki ananasa z puszki
1 grejpfrut
1 puszka krewetek
1 cytryna
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka keczupu
1 łyżeczka koniaku
szczypta ostrej mielonej papryki chili
sól, pieprz
Papaje umyć i przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i wybrać łyżeczką miąższ. Połówki skórek zachować. Awokado obrać cienko, usunąć pestkę i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Ananasa osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Grepfrut umyć i obrać, a nastepnie podzielic na cząstki i obrać je z błon. Owoce włożyć do papajowych połówek. Na wierzchu ułożyć krewetki. Każdą porcję polać majonezem wymieszanym z keczupem, koniakiem, miąższem papi, chili, doprawić solą i pieprzem.