|
BRONX
40 ml ginu,
20 ml wermutu wytrawnego (dry),
20 ml wermutu słodkiego (bianco),
20 ml soku pomarańczowego
Wszystkie składniki wykłócić w shakerze z 3-4 kostkami lodu i przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Garnirować 1/2 plastra pomarańczy.
CICI COCTAIL
1/2 whisky,
1/4 wermut czerwony,
1/4 sok wiśniowy (nie słodzony),
Wszystkie składniki dobrze zmiksować łyżeczką barową w kubku mikserowym z 3-4 pokruszonymi kostkami lodu. Przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Dekorować świeżą wiśnią, plastrem cytryny i 1/2 plastra pomarańczy.
POLISH SIDE CAR
1/3 gin,
1/3 likier Blackberry,
1/3 sok z cytryny,
Wszystkie składniki wykłócić w shakerze z 3-4 kostkami lodu i przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Dekorować świeżą jeżyną.
APRICOT COOLER
40 ml Apricot Brandy,
25 ml brandy (winiaku),
50 ml soku grejpfrutowego
Szklanice collinsową napełnić do połowy drobno tłuczonym lodem, dodać napoje, dobrze zamieszać i garnirować plastrem cytryny. Podawać z rurką.
|
|